OSB Corona Nieuwsbrief - 20 mrt

Actualiteit van de dag: Welke ondersteunende maatregel heeft het kabinet rond de WAB uitgevaardigd?  

De uiterlijke datum waarop werkgevers een ondertekend schriftelijk addendum moeten kunnen overleggen voor medewerkers die vóór 1 januari 2020 in vaste dienst waren, is wegens het coronavirus uitgesteld naar 30 juni 2020. Eerder is het ultimatum al van 1 januari 2020 naar 1 april 2020 verschoven.  
Daarnaast is toegezegd om de zogenaamde 130%-grens aan te passen voor sectoren waar, door het coronavirus, veel extra werk nodig is. Daarmee wordt voorkomen, dat bij meer dan 30% werk dan contractueel overeengekomen, de hoge WW-premie moet worden toegepast. De uitwerking van deze aanpassing wordt afgewacht. 

Extra: Brieven voor kinderopvang, grenswerkers en arbodienst  

Bij OSB komen dagelijks nieuwe vragen binnen over de verklaring ‘Schoonmaak is een cruciaal beroep’. De eerder deze week gepubliceerde Verklaring blijkt niet voor alle situaties voldoende. Daarom hebben we een aanvulling gemaakt: drie verschillende brieven om aan je schoonmaker(s) of arbodienst te geven.
Denk eraan de grijs gemarkeerde teksten in te vullen

Let op! Kijk onderin je scherm in de download balk voor deze bestanden. 

Veel gestelde vragen & antwoorden online  

Op osb.nl vind je een overzicht van veel gestelde vragen en antwoorden over de gevolgen van het coronavirus voor de schoonmaakbranche.  

Er komen veel vagen binnen over de steunmaatregelen van het Kabinet. OSB is hierover in nauw contact met VNO-NCW en MKB Nederland. We wachten op de uitvoeringsregeling. In de nieuwsbrieven geven we een update zodra er meer bekend is. 

Gezien in de pers

Gezien op social media

@volkskrant

Schoonmakers werden 'even vergeten' in de lijst met vitale beroepen. En dat terwijl zij de eerste linie in de bestrijding tegen het coronavirus vormen en in het ziekenhuis ‘in volledige bepakking’ coronakamers desinfecteren. Nu krijgen ze eindelijk applaus

Lees meer
@AnitaEngbers

Ik heb Bruno Bruins ooit ontmoet toen hij directeur was van Connexxion en ik voorzitter van een consumentenorganisatie OV. Een vriendelijke en toegankelijke man, die daarbij geen toneel speelt. Zo iemand die ook de portiers en de schoonmakers ziet staan.

(073) 648 38 50
info@osb.nl
Rompertsebaan 50, 5231 GT 's-Hertogenbosch

     
Bekijk online - Voorkeuren beheren of uitschrijven - Privacybeleid