OSB Corona Nieuwsbrief - 6 april

Het Mobiliteitscentrum Schoonmaak als hulpmiddel om coronacrisis het hoofd te bieden

OSB start in samenwerking met RAS (Raad voor Arbeidsverhoudingen Schoonmaak- en Glazenwassersbranche) en de sociale partners (FNV en CNV) per maandag 6 april het Mobiliteitscentrum Schoonmaak om ondernemers in de schoonmaakbranche hulp te bieden tijdens deze coronacrisis. De financiering van het project komt voort uit gelden vanuit de RAS die voor deze crisis zijn gereserveerd.

Lees meer

NOW-loket is geopend

Werkgevers kunnen vanaf vandaag een aanvraag voor de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) indienen bij het UWV. De NOW is bedoeld om werkgevers die te maken hebben met omzetverlies tegemoet te komen, zodat werknemers met een vast en flexibel contract kunnen worden doorbetaald.

Lees meer

Aanvraagprocedure NOW in 10 stappen 
De uitwerking van de NOW-regeling is best complex. Om je door de aanvraagprocedure voor de NOW te helpen, helpt OSB je in 10 overzichtelijke stappen door de aanvraagprocedure heen. 

Speciaal voor SieV leden: twee conferenties corona 
Op dinsdag 7 en woensdag 8 april houdt OSB twee conferenties corona voor leden van Siev. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Nog enkele plaatsen beschikbaar bij open conferenties corona 
Ben je ondernemer en wil je in 30 minuten bijgepraat worden over de ontwikkelingen en de maatregelen rond corona in de branche? Neem deel aan één van de open conferenties corona van OSB. Ook is er volop ruimte om je vragen te stellen en zorgen en tips te delen.  

Deze week vinden vier conferenties plaatsDe conferenties vinden afwisselend telefonisch (conference call) of beeld bellend (via teams) plaats. Aan elke conferentie kunnen 12 personen deelnemen. Alle ondernemers in de branche zijn welkom om één of meerdere conferenties bij te wonen. Aanmelden via de website van OSB.

  • Dinsdag 7 april van 14.00 - 14.30 uur (conference call) 
  • Dinsdag 7 april van 15.00 - 15.30 uur (ms teams)  
  • Donderdag 9 april van 13.00 - 13.30 uur (conference call) 
  • Donderdag 9 april van 14.00 - 14.30 uur (ms teams) 

#SchoonmakersBedankt op tv 
Afgelopen zaterdag was het dan zover; de première van onze 
tv-commercial op NPO1. 

De commercial is onderdeel van onze campagne #SchoonmakersBedankt. Via deze campagne willen wij alle hardwerkende mensen uit onze branche bedanken dat zijn in deze moeilijk tijd Nederland schoonhouden en zorgen voor een veilige werkomgeving. 

Wil jij ook jouw waardering uitspreken? Gebruik dan #SchoonmakersBedankt in jouw posts op social media en/of maak gebruik van onactiemateriaal. 

Mooie reactie op #SchoonmakersBedankt 
Via verschillende kanalen komen bij OSB vooral mooie en positieve reactie binnen op de actie #SchoonmakersBedankt. Het is te veel om allemaal te delen, maar het volgende bericht willen wij jullie niet onthouden.  

“De actie #SchoonmakersBedankt verdient complimenten; zowel naar inhoud als naar vorm. De heer Adema heeft bovendien de juiste positie, uitstraling, stem en intonatie voor de perfect verwoordde boodschap. 

Ik spreek met enige mate van legitimiteit over zowel het vak en het beroep alsook over de maatschappelijke relevantie en de emotionele beleving van schoonmaken. Omdat ik in 1970 als eerste het schoonmaakwerk in “mijn” ziekenhuis volledig uitbesteedde aan een commercieel bedrijf; een voor die tijd revolutionaire ingreep. En omdat ik een bescheiden rol speelde in de ontwikkelingen sedertdien. 
 
De schoonmaak begon zich voorzichtig te professionaliseren vanaf ongeveer 1967; opleidingen ontstonden en onderzoeken naar effectiviteit van gehanteerde schoonmaakmethoden werden opgezet.  Een tot dan afwezig imago moest worden opgebouwd op een deugdelijke onderbouwing en zowel aanbieders als afnemers en uitvoerders spanden samen om daaraan te werken. 
Het vak, het beroep en de bedrijfstak hebben de bedoelingen waargemaakt. 
 
Toch wordt schoonmaakonderhoud nog steeds in de eerste trede van het “leken”-bewustzijn gewaardeerd als kostenpost; pas bij nadere kennismaking worden de bijdragende en kwalitatieve aspecten duidelijk voor de meeste mensen, bestuurders en beleidsmakers. 
 
Ik word daarom heel blij van Adema en zijn actie! Ik wens OSB en alle schoonmakers van harte heel veel positieve respons op de actie. 

Gezien in de pers

Gezien op social media

Lisanne Spanbroek nl🇪🇺@LisanSpanbroek
Mooie oproep #SchoonmakersBedankt Zij beperken ook jouw besmettingskans! 'Schoonmakers zijn nu belangrijker dan ooit. Ik wil hen bedanken dat zij ook nu dag in en dag uit zorgen voor een schone werkplek & een veilige leefomgeving.' Mooi gezegd door @Pietademavz@OSBNieuwshttps://t.co/Cf0hv3nTyH

Henric Wejfalk @henric_wejfalkSchoonmakers bedankt! Jullie helpen met het remmen van het aantal patiënten per dag op de IC. 

José @leefjehartDe medewerkers die tot nu toe weinig aandacht krijgen en net als de verpleegkundigen en artsen van vitaal belang zijn: onze schoonmakers ...#SchoonmakersBedankt 

EW Facility Services @EWfacilityOnze collega's Mirabela en Sevda schitteren bij  @CorendonVital in de TV commercial van @OSBNieuws waarin alle schoonmakers van Nederland worden bedankt #Trots #SchoonmakersBedankt #toplocatie #topcollega's #samenstaanwesterk 

(073) 648 38 50
info@osb.nl
Rompertsebaan 50, 5231 GT 's-Hertogenbosch

     
Bekijk online - Voorkeuren beheren of uitschrijven - Privacybeleid