OSB Corona Nieuwsbrief - 27 mrt

OSB organiseert ‘open conferenties’ voor de branche 
Ben je ondernemer en wil je live bijgepraat worden door de directie van OSB over de ontwikkelingen en maatregelen rond corona in de branche? Of heb je zorgen of tips om te delen? Neem dan deel aan een van de open coronaconferenties die OSB organiseert. Een conferentie duurt 30 minuten en wordt afwisselend telefonisch of via MS Teams gehouden. Inschrijven kan hier. Na aanmelding ontvang je per mail informatie hoe je kunt inloggen. Je kunt zoveel conferenties bijwonen als je wilt, maar wees er snel bij. Er is steeds plek voor maximaal 12 deelnemers. Bij grotere belangstelling plannen we extra bijeenkomsten. 

Je kunt je vanaf nu inschrijven voor de volgende conferenties (er volgen de komende periode meer conferenties): 

OSB roept Rijksoverheid op: Lege panden bieden juist mogelijkheden

Bij OSB komen er geluiden binnen dat ook de Rijksschoonmaakorganisatie (RSO) de schoonmaakbranche in de kou laat staan. Voorzitter Piet Adema van OSB: “We krijgen diverse signalen van afspraken die van de ene op de andere dag worden stopgezet”. RSO werkt met vele onderaannemers en niet alleen op het gebied van schoonmaak. Rijksambtenaren werken thuis en de lege panden bieden deze onderaannemers kansen om werkzaamheden te verrichten die normaal gesproken storend zouden zijn voor de aanwezige ambtenaren. Ik wil de RSO oproepen om de onderaannemers die kansen te geven. Dan blijven er mensen aan de slag en hoeven er minder bedrijven gebruik te maken van de noodmaatregelen, zoals de NOW (Noodmaatregel overbrugging Werkbehoud).”

Lees meer

Oproep: Leef de cao na, juist in coronatijd 
Steeds meer bedrijven voelen de gevolgen van de coronacrisis. De afgekondigde overheidsmaatregelen leiden in sommige gevallen tot meerwerk. Maar er zijn ook veel plekken waar niet of minder schoongemaakt wordt. Daarbij is het aantal ziekmeldingen nog eens veel hoger en blijven mensen preventief thuis. De optelsom leidt tot grote druk bij bedrijven om het hoofd boven water te houden. De steunmaatregelen van het kabinet vormen een lichtpuntje, maar er is nog veel onduidelijkheid over.

Ondanks de zware tijd, roept OSB de bedrijven op om zoveel mogelijk de cao na te blijven leven. Betaal het vakantiegeld ook uit en help je werknemers om ook het hoofd boven water te houden.  

Ook gemeenten kondigen steunmaatregelen voor ondernemers aan 
Verschillende gemeenten geven gehoor aan de oproep van de Veiligheidsregio’s in Brabant om gemeentelijke belastingen voor ondernemers tijdelijk op te schorten. Op osb.nl vind je een lijst met verwijzingen naar verschillende gemeentes. Zodra meer gemeenten hun steunmaatregelen bekend maken, voegen we deze aan toe

Oog voor grensoverschrijdende vraagstukken
Op welke wijze houden we internationale vervoersstromen open? Hoe kunnen we Europese financiële middelen maximaal benutten? Hoe gaan we protectionisme tegen, zodat de handel in bijvoorbeeld mondkapjes en handschoenen eerlijk verloopt? Hoe kunnen grenswerkers zich soepeler verplaatsen? Het zijn vragen waar samen met VNO-NCW, MKB Nederland, de overheid én bedrijven naar oplossingen wordt gezocht. Verwacht wordt dat er snel een actieplan op tafel ligt om deze en andere problemen aan te pakken.

Ondernemers Bedankt 
De deze week gestartte actie #SchoonmakersBedankt is een succes. De advertenties in de Telegraaf, radiospots op NPO 1 en de social media actie trekken veel belangstelling. Vele tienduizenden mensen hebben we al bereikt. Piet Adema, voorzitter: “Via deze weg wil ik graag de ondernemers in onze branche een hart onder de riem steken. De crisis heeft ons land veranderd en grote invloed op de ondernemers in onze branche. Er zijn veel zorgen, veel vragen en er zijn nog veel problemen op te lossen. Hoe lang deze situatie aanhoudt, is een vraag waar niemand het antwoord op weet. Wat ik wel weet is dat OSB er alles aan doet om jullie te ondersteunen en door deze crisis heen te loodsen. We wensen jullie veel sterkte en succes.”

Gezien in de pers

Gezien op social media

Gom@gomschoonhouden

Vanwege de #coronacrisis worden in hoog tempo gespecialiseerde schoonmakers opgeleid door Gom Zorg. ‘Zij moeten strikt volgens het protocol van het ziekenhuis werken’ aldus Simone van de Velde. https://t.co/3f93233eQc #SchoonmakersBedankt

(073) 648 38 50
info@osb.nl
Rompertsebaan 50, 5231 GT 's-Hertogenbosch

     
Bekijk online - Voorkeuren beheren of uitschrijven - Privacybeleid