OSB Corona Nieuwsbrief - 31 mrt

NOW-regeling gepubliceerd, OSB bestudeert de plannen  
Vanmorgen is een nadere uitwerking van de NOW-regeling gepubliceerd.
Hierin zitten maatregelen van de overheid om ondernemers door de coronacrisis te helpen én om werkgelegenheid te behouden.
Hieronder zetten we een aantal belangrijke punten op een rij.  

OSB bestudeert op dit moment samen met financial en arbeidsvoorwaarden specialisten de voorstellen. We geven nu vast een samenvatting van de belangrijkste wijzingen. Updates geven we in volgende nieuwsbrieven. Komende donderdag en vrijdag organiseren we ‘open conferenties’ waarin we ook op de regeling ingaan.  

Kijk op osb.nl voor meer informatie.

OSB vraagt verlenging termijnen langdurige ongeschiktheid aan 
OSB heeft het UWV een brief gestuurd en vraagt daarin om de termijnen die de Wet Verbetering Poortwachter stelt voorlopig met 3 maanden verlengen. OSB krijgt hier veel vragen over. Hoewel werkgevers vertraging in lopende verzuimdossiers zoveel mogelijk proberen te beperken, geeft de huidige situatie door COVID-19 weinig ruimte. De verlenging biedt zowel de bedrijven als het UWV ruimte en armslag om de huidige crisis het hoofd te bieden.  
 

Veel belangstelling voor ‘open conferenties’ OSB 
Nog enkele plaatsen op donderdag, extra sessies op vrijdag 
Vanwege de grote belangstelling voor de ‘open conferenties’ van OSB komende donderdag, worden er 2 extra sessies gepland op vrijdag 3 april. De conferenties zijn bedoeld om ondernemers bij te praten over de ontwikkelingen en maatregelen rond corona in de branche. Ook de NOW-regeling van de overheid komt aan bod. Maar ook zorgen en tips worden gedeeld.

Een conferentie duurt 30 minuten en wordt afwisselend telefonisch of via MS Teams gehouden. Inschrijven kan via de website van OSB. Er is steeds plek voor 12 personen. 

  • Donderdag 2 april van 15.00-15.30 uur (via Conference Call) - vol 
  • Donderdag 2 april van 16.00-16.30 uur (via MS Teams)
  • Vrijdag 3 april van 11.00-11.30 uur (via Conference Call) 
  • Vrijdag 3 april van 12.00-12.30 uur (via MS Teams) 

Maak angstgevoelens over corona bespreekbaar  
De dreiging van besmetting door het oronavirus zorgt bij veel mensen voor geestelijke en lichamelijke klachten. Hoe maak je als werkgever dit onderwerp het beste bespreekbaar met je werknemers.
OSB zet tips op een rij. 

Bedank je schoonmaakheld in het nieuwe OSB-journaal! 
Wil jij je team, een medewerker of een concullega in het zonnetje zetten vanwege uitzonderlijke inzet in deze coronacrisis? Meld het OSB. Onder het motto #SchoonmakersBedankt zorgen wij voor een mooi podium in het nieuwe OSB-journaal. Dat valt in april bij alle leden op de mat.  

Stuur je bedankje uiterlijk donderdag 2 april naar Judith Wijdeven. Richt je woorden rechtstreeks tot degene die je wilt bedanken en benoem zo specifiek mogelijk waarom het verdiend is. Vergeet niet de naam van de persoon of het team te vermelden, en natuurlijk je eigen naam, bedrijf en functie. 

Voor medewerkers: vragen & antwoorden op vragen over coronacrisis en werken in de branche 
Niet alleen werkgevers hebben veel vragen over de coronacrisis, ook werknemers hebben veel vragen. Op osb.nl vind je een overzicht van veelgestelde vragen over werken in de schoonmaak- en glazenwassersbranche voor medewerkers.

#SchoonmakersBedankt krijgt vervolg op tv 
Onze actie #SchoonmakersBedankt krijgt een vervolg op televisie. Vanaf donderdag 2 april is er een commercial te zien op NPO 1, waarin OSB de schoonmakers bedankt voor hun inzet in deze moeilijke tijd. 

De opnames voor deze campagne vonden begin deze week plaats en laten verschillende aspecten van onze branche zien.  

Wil jij ook jouw waardering uitspreken naar al die hardwerkende mensen die Nederland schoonhouden en zorgen voor een veilige werkomgeving? Gebruik dan #SchoonmakersBedankt in jouw posts op social media en/of maak gebruik van ons actiemateriaal. 

Gezien in de pers

Gezien op social media

Flevoziekenhuis@flevoziekenhuis

Hierbij mogen de schoonmakers zeker niet ontbreken! Daarom kwam Dries Roelvink langs en overhandigde Anniek namens heel Nederland een welverdiende bos bloemen. https://bit.ly/3atmxOX #samentegencorona #schoonmakersbedankt #trots

Ernst Blok Haarlem@Ernst_blok

Ik speak gisteren een #mkb #ondernemers met zijn #schoonmaakbedrijf maakt hij de #basisschool en #kinderdagverbkijf schoon. Scholen hebben een contract en jaarbudget. Zij zeggen massaal de #schoonmaker op. #overheid red de schoonmaakbranche #mkb #zzper https://t.co/h02hkBIASZ

(073) 648 38 50
info@osb.nl
Rompertsebaan 50, 5231 GT 's-Hertogenbosch

     
Bekijk online - Voorkeuren beheren of uitschrijven - Privacybeleid