OSB Corona Nieuwsbrief - 30 mrt

Bedrijfstakpensioenfonds geeft 30 dagen uitstel van betaling premies

Werkgevers kunnen bij het Bedrijfstakpensioenfonds schoonmaak- en glazenwassersbedrijf uitstel van betaling aanvragen. De premiebetaling kan met 30 dagen worden uitgesteld. Afgelopen vrijdag kondigde het pensioenfonds deze maatregel aan om werkgevers te ondersteunen.

Lees meer

Meld tekort aan beschermingsmiddelen voor 2 april  
Om het tekort aan beschermingsmiddelen in de zorg in kaart te brengen, heeft NU’91 (beroepsvereniging voor verpleegkundigen en verzorgenden) een meldpunt geopend. Maak je schoon in een ziekenhuis of een andere zorginstelling? Meld je tekorten (bijvoorbeeld mondkapjes, handschoenen) bij het meldpunt

Komende donderdag 1e OSB ‘open conferenties’ voor de branche: meld je nu aan! 
Ben je ondernemer en wil je live bijgepraat worden over de ontwikkelingen en maatregelen rond corona in de branche? Wil je meer weten over de NOW-regeling van de overheid? Of heb je zorgen of tips om te delen? Neem dan deel aan een van de open coronaconferenties die OSB organiseert. Een conferentie duurt 30 minuten en wordt afwisselend telefonisch of via MS Teams gehouden. Inschrijven kan hier. Na aanmelding ontvang je per mail informatie hoe je kunt inloggen. Je kunt zoveel conferenties bijwonen als je wilt, maar wees er snel bij. Er is steeds plek voor maximaal 12 deelnemers. Bij grotere belangstelling plannen we extra bijeenkomsten.   

Je kunt je vanaf nu inschrijven voor de volgende conferenties (er volgen de komende periode meer conferenties): 

Informatie over werken in de schoonmaak voor bedrijfsartsen

OSB heeft richtlijnen voor bedrijfsartsen laten opstellen. In de richtlijnen wordt aandacht besteed aan de positie van de schoonmaak als onmisbaar onderdeel van de vitale processen.

Lees meer

Bedank je schoonmaakheld in het nieuwe OSB-journaal! 
Wil jij je team, een medewerker of een concullega in het zonnetje zetten vanwege uitzonderlijke inzet in deze coronacrisis? Meld het OSB. Onder het motto #SchoonmakersBedankt zorgen wij voor een mooi podium in het nieuwe OSB-journaal. Dat valt in april bij alle leden op de mat.  

Stuur je bedankje uiterlijk donderdag 2 april naar Judith Wijdeven. Richt je woorden rechtstreeks tot degene die je wilt bedanken en benoem zo specifiek mogelijk waarom het verdiend is. Vergeet niet de naam van de persoon of het team te vermelden, en natuurlijk je eigen naam, bedrijf en functie. 

Financiële maatregelen overheid

Deze week wordt meer duidelijkheid verwacht over de financiële maatregelen die de overheid eerder heeft aangekondigd. OSB volgt de ontwikkelingen op de voet en houd je op de hoogte via de website, social media en de nieuwsbrief.

Gezien in de pers

Gezien op social media

EW Facility Services@EWfacility 
Hoe ziet een dag er voor onze medewerkers uit in deze roerige tijd? Samen met vele anderen staan zij aan de frontlinie. BNN/VARA brengt dagelijks in #frontberichten deze mensen in beeld. Collega Kim deelt haar ervaringen in een vlog. Check het hier.  

CSU Cleaning Services 
Anniek werkt bij CSU en maakt in het Flevoziekenhuis Almere kamers schoon waar mogelijk corona patiënten hebben gelegen. Een cruciaal beroep, maar ook wel risicovol. Anniek vertelt: “We hebben beschermingsmiddelen zoals schorten, mondkapjes, haarnetjes en handschoenen.” Uit handen van Dries Roelvink ontving Anniek namens Nederland een welverdiend bloemetje. Bekijk het fragment hier vanaf minuut 12.18.  

(073) 648 38 50
info@osb.nl
Rompertsebaan 50, 5231 GT 's-Hertogenbosch

     
Bekijk online - Voorkeuren beheren of uitschrijven - Privacybeleid