OSB Corona Nieuwsbrief - 4 mei

UWV presenteert factsheet over NOW

Het UWV heeft een overzicht gemaakt van de aanvragen en betalingen rond de NOW-regeling. Deze regeling startte op 6 april 2020. Er zijn ruim 115.000 aanvragen ontvangen. Aan voorschotten is inmiddels bijna € 2 miljard betaald. Vanuit de schoonmaak hebben ca. 900 bedrijven bijna € 16,5 miljoen aan voorschot ontvangen.

Lees meer

Voorkom Legionella: spoel kranen en douches door 
Wanneer apparaten die water sproeien of vernevelen langer dan een week niet gebruikt worden, ontstaat een risico op legionella-infectie, waarschuwt OSB Commissie Kwaliteit, Arbeidsomstandigheden en Milieu (KAM). Bedrijven die na een periode van sluiting weer opstarten doen er daarom goed aan om kranen en douches voor gebruik even door te spoelen. 

Drie vragen van de dag 
1. ‘Er is minder werk en nu kom ik niet aan mijn contracturen. Moet ik dit later inhalen of wordt dit van mijn loon ingehouden? 
In de CAO is geen algemene regeling opgenomen voor het inhalen van uren die je betaald hebt gekregen, maar waar je niet voor hebt gewerkt. Dat betekent dat de werkgever de contracturen dus moet betalen. Het staat je natuurlijk wel vrij om met jouw werkgever af te spreken dat dit soort uren of een deel daarvan, op een ander moment worden ingehaald. Voor schoonmaak bij hotels en op scholen gelden aparte regels. 

2. Er worden gemiddeld meer uren gewerkt dan in de arbeidsovereenkomst is afgesproken. Nu is er minder werk en betaalt de werkgever alleen de contracturen. Mag dat? 
De werkgever moet in elk geval de contracturen betalen. Als is afgesproken dat je tijdelijk meer uren werkt, dan moeten die meeruren ook worden betaald voor zolang als die afspraak is gemaakt. Is er geen afspraak gemaakt maar heb je in de afgelopen 3 maanden toch meer uren gewerkt, dan kun je met een beroep op het zogenaamde rechtsvermoeden omvang arbeidsovereenkomst jouw werkgever vragen om de arbeidsovereenkomst aan te passen aan de gemiddelde arbeidsduur van de afgelopen 3 maanden. Als jouw werkgever het daar niet mee eens is, dan moet hij aantonen dat het rechtsvermoeden niet juist is door aan te tonen dat het gaat om tijdelijk meerwerk (een zogenaamde pieksituatie bijv. veel vervanging van collega’s die ziek waren of met vakantie zijn geweest of tijdelijk werk). Komen jullie er samen niet uit, dan kan de rechter worden gevraagd om hierover te beslissen. 

3. Een mup-overeenkomst voor 8 tot 20 uur per week. Hoeveel uur moet de werknemer doorbetaald krijgen? 
Werkt een werknemer niet altijd hetzelfde aantal uren? Dan telt het gemiddeld aantal uren van de laatste drie periodes. Die moet de werknemer betaald krijgen. Bij een min-max-contract geldt dus niet het minimaal aantal uren van het contract, maar het gemiddelde aantal uren van de laatste drie periodes (met in dit geval een minimum van 8 uur per week en geen maximum). Het gaat dan om de laatste drie periodes waarin gewerkt is voordat de werkzaamheden vanwege Corona kwamen te vervallen.’ 

Mobiliteitscentrum Schoonmaak centraal tijdens open conferenties  
Het Mobiliteitscentrum biedt ondernemers de kans om personeel aan elkaar beschikbaar te stellen. Zowel met bedrijven binnen als buiten de branche. Wil je meer weten over de mogelijkheden, hoe het precies werkt en wat de kosten zijn? Neem dan deel aan één van de open conferenties corona. Je wordt in 30 minuten bijgepraat. Ook is er volop gelegenheid om vragen te stellen. Aan een conferenties kunnen maximaal 12 mensen deelnemen. Aanmelden via osb.nl. 

Deze conferenties worden via MS Teams gehouden. Na aanmelding ontvang je een mail met meer informatie. De open conferenties over het Mobiliteitscentrum vinden plaats op 

  • Donderdag 7 mei van 10.15-10.45 uur 
  • Donderdag 14 mei van 15.15-15.45 uur 

OSB webinar op 14 mei 2020 voor alle schoonmaakondernemers 
Op donderdag 14 mei aanstaande organiseert OSB een webinar voor schoonmaakondernemers, leden én niet-leden van OSB. De bijeenkomst vindt online plaats van 10.30-11.30 uur. In elk geval willen we met jullie praten over de coronacrisis en de gevolgen daarvan voor ondernemer- en werkgeverschap. Meer informatie over het programma volgt nog. We nodigen eenieder graag uit om aan te sluiten. Aanmelden 

Zet 18 juni vast in de agenda 
Reserveer alvast donderdag 18 juni van 10.00-13.00 uur in de agenda. Dan organiseren we de Algemene Ledenvergadering. Of dat een bijeenkomst op locatie wordt of online weten we nu nog niet. Medio mei volgt daar meer informatie over.  

Gezien in de pers

Gezien op social media

.....

CSU @CSUcleaning

Onze collega's die werkzaam zijn bij De Hoogstraat Revalidatie ontvingen van onze klant een presentje als bedankje voor de inzet in deze bijzondere tijd. We waarderen jullie inzet enorm! #SchoonmakersBedankt #samentegencorona #trots

Nationale Onderwijsgids @Onderwijsgids

[…] Ook de mogelijkheid om getest te kunnen worden, is daarbij cruciaal.” #schoonmakers #osb #coronatesten #coronavirus - OSB roept op om bij het testen op het coronavirus in de zorg en onderwijs, de schoonmakers niet te vergeten.

(073) 648 38 50
info@osb.nl
Rompertsebaan 50, 5231 GT 's-Hertogenbosch

     
Bekijk online - Voorkeuren beheren of uitschrijven - Privacybeleid