OSB Corona Nieuwsbrief - 28 apr

Fiscale maatregelen voor ondernemers  
Om ondernemers verder te ondersteunen, kondigde staatssecretaris Vijlbrief vorige week een pakket fiscale maatregelen aan. Het pakket voorziet onder andere in de volgende maatregelen: 

  • Coronareserve: ondernemers die vennootschapsbelasting betalen, kunnen hiermee hun verwachte verliezen over 2020 ten laste brengen van de winst in 2019. De teveel betaalde belasting krijgen ze dan al dit jaar terug en niet pas in 2021. Daarvan hebben naar verwachting circa 125.000 bedrijven profijt. 
  • Versoepeling van de gebruikelijk loon regeling voor dga’s: hierdoor kunnen dga’s een lager gebruikelijk loon in aanmerking nemen, in verhouding tot de omzetdaling van het bedrijf. 
  • Een belangrijke maatregel voor zelfstandigen is de versoepeling van het urencriterium voor toepassing van de zelfstandigenaftrek en andere ondernemersfaciliteiten. Hierdoor raken ondernemers deze fiscale faciliteiten niet kwijt als ze als gevolg van de crisis niet aan de norm van 1225 uur (24 uur per week) kunnen voldoen.  
  • Verruiming van de werkkostenregeling voor relatief kleine werkgevers: voor werkgevers met een loonsom tot € 400.000 gaat de vrije ruimte van 1,7 naar 3 procent. De maatregel kan op korte termijn een impuls geven aan getroffen sectoren doordat werkgevers meer ruimte krijgen om hun personeel bijvoorbeeld een bosje bloemen of cadeaubon te geven.

Gratis e-learning trainingen RAS groot succes 
Begin deze maande kondigde de RAS aan verschillende cursussen voor schoonmakers gratis via e-learning aan te gaan bieden. Dit aanbod blijkt een schot in de roos. Tot nu toe zijn al bijna 1.500 mensen een training aan het volgen. Met name de trainingen schoonmaakmedewerker cure, schoonmaakmedewerker care en hospitality zijn populair. Het aanbod van de RAS is tot 1 juli 2020 geldig. 

Schoonmaakprotocol voor  opstart basisscholen beschikbaar  
De 1.5 meter economie is een feit, voorlopig althans. We moeten hier met z’n allen een weg in vinden. Goede schoonmaak is hier een essentieel onderdeel van. Naast reguliere schoonmaak is extra aandacht nodig voor de reiniging van onder meer deurklinken, lichtknoppen, prullenbakken, balies, tafels. Eigenlijk alles wat we aanraken heeft extra schoonmaak nodig.  

Op osb.nl staat nu voor basisscholen een schoonmaak protocol. Dit is een aanvulling op het eerder door de PO-raad gepresenteerde opstartprotocol voor basisscholen.  

Mobiliteitscentrum Schoonmaak centraal tijdens open conferenties  
Het Mobiliteitscentrum biedt ondernemers de kans om personeel aan elkaar beschikbaar te stellen. Zowel met bedrijven binnen als buiten de branche. Wil je meer weten over de mogelijkheden, hoe het precies werkt en wat de kosten zijn? Neem dan deel aan één van de open conferenties corona. Je wordt in 30 minuten bijgepraat. Ook is er volop gelegenheid om vragen te stellen. Aan een conferenties kunnen maximaal 12 mensen deelnemen. Aanmelden via osb.nl. 

Deze conferenties worden via MS Teams gehouden. Na aanmelding ontvang je een mail met meer informatie. De open conferenties over het Mobiliteitscentrum vinden plaats op 

  • Donderdag 30 april van 15.15-15.45 uur 
  • Donderdag 7 mei van 10.15-10.45 uur 
  • Donderdag 14 mei van 15.15-15.45 uur 

Meld je aan voor OSB bijeenkomst op 14 mei 2020 
Op donderdag 14 mei aanstaande organiseert OSB een ledenbijeenkomst. De bijeenkomst vindt online plaats van 10.30-12.00 uurIn elk geval willen we met jullie praten over de coronacrises en de gevolgen daarvan voor ondernemer- en werkgeverschap. Meer informatie over het programma volgt nog. We nodigen iedereen graag uit om aan te sluiten. Aanmelden 

Zet 18 juni vast in de agenda 
Reserveer alvast donderdag 18 juni van 10.00-13.00 uur in de agenda. Dan organiseren we de Algemene Ledenvergadering. Of dat een bijeenkomst op locatie wordt of online weten we nu nog niet. Medio mei volgt daar meer informatie over.  

Gezien in de pers

Gezien op social media

JogaBrouwers @JogaBrouwers 
Hele mooie verhalen en heel tof dat de krant daar veel mensen en ruimte aan besteed, @NRC Het verdriet van Brabant – schoonmakers over hun werk in Brabantse bussen, verpleeghuizen en crematoria. #SchoonmakersBedankt 

Clean Totaal @CleanTotaal 
De anderhalve meter economie is 'de nieuwe standaard'. Om te ondersteunen bij een goede schoonmaak, heeft OSB een schoonmaakprotocol gepubliceerd. 

(073) 648 38 50
info@osb.nl
Rompertsebaan 50, 5231 GT 's-Hertogenbosch

     
Bekijk online - Voorkeuren beheren of uitschrijven - Privacybeleid