OSB Corona Nieuwsbrief - 10 apr

Kom je in aanmerking voor overheidssteun? Bereken het in de Coronacalculator

Op donderdagmiddag 9 april jl. is de online coronacalculator van MKB-Nederland live gegaan. Deze tool berekent voor ondernemers onder meer in hoeverre je in aanmerking komt voor de overheidsmaatregelen, geeft een indicatie van de hoogte van de tegemoetkomingen en inzicht in de persoonlijke financiële positie de komende periode, gebaseerd op de eigen bedrijfsgegevens.

Lees meer

RAS investeert 5 miljoen in noodmaatregelen Coronacrisis

De sociale partners in de schoonmaakbranche (CNV, FNV en OSB) verenigt in de RAS (Raad voor Arbeidsverhoudingen Schoonmaak- en Glazenwassersbranche) nemen een heel aantal maatregelen om de schoonmaak door deze coronacrisis te helpen. Het pakket maatregelen bestaat onder meer uit het tijdelijk stopzetten van de inning van de RAS-premie, het beschikbaar stellen van e-learning voor schoonmakers (in de zorg én voor thuiszitters) en voorschotten voor werkgevers in opleidingskosten.

Lees meer

Coulance UWV bij re-integratie zieke werknemer door coronacrisis

Het UWV heeft een addendum aan de werkwijzer Wet poortwachter toegevoegd. Hier staat in dat, zoals altijd, bij ziekte van een werknemer er een toets moet worden uitgevoerd op het re-integratieverslag dat de werkgever moet opstellen. Maar er wordt coulant mee omgaan door het UWV en maatwerk is mogelijk.

Lees meer
Persoonlijke beschermingsmiddelen veilig aan- en uittrekken

Werken je medewerkers in ruimtes waar mensen in quarantaine en/of besmette mensen zijn en kunnen zij niet werken met 1,5 meter afstand tot andere mensen? Zorg dan dat ze persoonlijke beschermingsmiddelen hebben. Hoe je die aan- en uitrekt vind je hier:

Lees meer

Vervoersprotocol beschikbaar: Samen in een bus reizen van en naar het werk

Medewerkers die van en naar de werkplek reizen, moeten zoveel mogelijk alleen reizen. Wanneer dat echt niet kan en er toch samen in een bus gereisd moet worden, zijn passende maatregelen nodig.

Lees meer

Mobiliteitscentrum brengt vraag en aanbod samen 
Het deze week gestarte Mobiliteitscentrum Schoonmaak is goed gestart. Inmiddels hebben zich 34 bedrijven gemeld, zowel bedrijven die extra medewerkers zoeken als bedrijven die medewerkers thuis op de bank heeft zitten. In alle provincies zijn medewerkers nodig en beschikbaar. Er is vraag naar medewerkers in verschillende sectoren, zoals zorg, onderwijs, kinderopvang en kantoren. Achter de schermen wordt hard gewerkt om vraag en aanbod bij elkaar te brengen.  

Wil je meer weten over de werking van het mobiliteitscentrum? Bekijk ook de flyers: 

MKB-Nederland en VNO NCW steunen oproep ‘Ben solidair!’ 
Gisteren riep OSB, samen met De Nederlandse Veiligheidsbranche en Veneca, opdrachtgevers op om contractafspraken na te komen. In een brief aan premier Rutte werd aandacht gevraagd voor de ‘onderlinge solidariteit’ waartoe het kabinet oproept, maar die niet overal ‘gevoeld’ wordt. MKB-Nederland én VNO-NCW steunen de oproep van de brancheorganisaties. Zij besteden in hun nieuwsbrieven ruime aandacht aan de oproep. OSB is blij met deze steun en de verdere verspreiding van de oproep.  

Gezien in de pers

Gezien op social media

Veiligheidsbranche @V_Branche

@V_Branche @Veneca_NL en @OSBNieuws vragen het kabinet nogmaals op te roepen tot onderlinge solidariteit. Houd je aan je afspraken met je opdrachtgevers en ga met elkaar in gesprek over oplossingen.

Ronald Goedmakers @rgoedmakers

Als de NL overheid gaat voor maximaal banenbehoud kan men niet tegelijkertijd alle opdrachten aan het bedrijfsleven annuleren 🙄

(073) 648 38 50
info@osb.nl
Rompertsebaan 50, 5231 GT 's-Hertogenbosch

     
Bekijk online - Voorkeuren beheren of uitschrijven - Privacybeleid