Module Glas- en Gevelreiniging

Voor opdrachtgevers zijn schone ramen en gevels belangrijk. Toch gaat het tegenwoordig niet alleen over het eindresultaat. De veiligheid staat voorop. Daarom kent OSB bij het keurmerk de module Glas & Gevel. Het keurmerk heeft betrekking op klanttevredenheid, medewerker tevredenheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen, opleidingen en de veilige uitvoer van het werk. Voor opdrachtgevers is werken met een OSB-lid een garantie dat er zaken gedaan wordt met een professioneel bedrijf dat zich aan de regels houdt.

Bekijk bedrijven met het OSB-keurmerk en Module Glas & Gevel

Zo krijgt jouw bedrijf het keurmerk

Glazenwassers- en gevelreinigingsbedrijven hebben te maken met specifieke eisen op het gebied van veilig werken. Om te laten zien dat jouw bedrijf alles op orde heeft, heb je een VCA-certificaat nodig. Het gaat dus om een administratieve controle. De inspectie op de werklocatie (een onderdeel van het oude Keurmerk G&G) vervalt. De eisen voor veilig werken blijven wél behouden. De inspecties voor de module Keurmerk Glas & Gevel worden uitgevoerd door dezelfde inspectie-instellingen, die ook het OSB-Keurmerk controleren.

Lees de (vernieuwde) Eisen OSB-Keurmerk module Glas & Gevel.

Ik heb geen VCA-certificaat. Wat kan ik doen?

Heeft jouw bedrijf geen VCA-certificaat, maar wil je wel het keurmerk Glas & Gevel halen? Neem contact met ons op voor meer informatie over de toetsing.

Overgangsperiode voor bezitters ‘oude’ Keurmerk Glas & Gevel

De nieuwe systematiek, de administratieve toets, is 1 augustus 2019 ingegaan. Er is een overgangsperiode tot 1 september 2020. Wil jouw bedrijf het Keurmerk Glas & Gevel behouden? Geef bij de controle voor het OSB-Keurmerk door aan de inspectie-instelling dat ook de module Glas & Gevel moeten worden getoetst.