Wie zijn wij?

Schoonmaken is een vak. Het is onmisbaar voor het goed functioneren van onze samenleving in ziekenhuizen, op luchthavens, op stations, in kantoren, fabrieken en op scholen, in hotels en laboratoria. Overal dus eigenlijk. De Ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten (OSB) behartigt de belangen van circa 300 werkgevers in de schoonmaak- en glazenwassersbranche in Nederland. Onze leden realiseren 70% van de totale omzet van de markt. Zij richten zich voornamelijk op de zakelijke markt. Denk aan schoonmaak van kantoren, glazenwassen, gevelbehandeling, calamiteitenreiniging, treinen, vliegtuigen, scholen en reiniging in de voedingsmiddelenmiddelenindustrie.

We zijn de adviserende rechterhand van schoonmaakbedrijven

De schoonmaak- en glazenwassersbranche is heel dynamisch. Dat komt onder meer door de diverse ontwikkelingen op het gebied van arbeidsmarkt, imago, veiligheid en milieu. Allerlei organisaties hebben op de een of andere manier met onze branche te maken. Onze leden staan centraal en kunnen op ons rekenen als het gaat om het behartigen van hun collectieve en individuele belangen. We adviseren en ondersteunen waar nodig. We helpen onze leden om zich nog verder te professionaliseren. Bijvoorbeeld door het afsluiten van de Collectieve Arbeidsovereenkomst, Arboconvenant, politieke lobby en imagoversterking. Al ruim 30 jaar werken we aan een sterke en aantrekkelijke branche, waarbij integriteit, betrouwbaarheid, transparantie en kwaliteit onze speerpunten zijn.

Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap

Wil jij je aansluiten bij het uitgebreide en vakinhoudelijke netwerk met collegabedrijven? Lees meer over een lidmaatschap bij OSB.